Wie is Josien?

Geboren 15-1-1950 Djakarta (Ind.)
Overleden 2-7-2022 Bergen op Zoom

Opleiding:
Gerrit Rietveld Academie Amsterdam, 1968 – 1973

Na de kunstacademie legde ze zich toe op vrije grafiek, met name etsen.
Tussen 1978 en 1984 exposeerde ze deze serie o.a in De Vaart in Hilversum, Aemstelle Amstelveen en op tal van plaatsen in Noorwegen tijdens een reizende expositie. Haar werk was te zien op groepsexposities en in kunstcentra.

Naast het beeldende werk deed ze onderzoek naar de verbinding tussen Moderne Dans en Grafiek wat resulteerde in een aantal performances: Instituut voor Theateronderzoek, Theaterschool Amsterdam en in eigen studio.

Vanaf 1990 – 2012 werkte ze als creatief therapeut beeldend in een bekend psychotherapeutisch centrum. Ze deed diverse opleidingen, volgde en gaf workshops in het medium. De setting waar ze werkzaam was biedt behandeling met o.a. Beeldende therapie aan mensen die, door persoonlijkheidsproblematiek en/of ernstige traumatisering, het stuur over hun leven kwijt zijn.

Omstreeks 2008 ontstond het beeldend werk in ei-tempera techniek. Deze oude schildertechniek leent zich uitstekend voor een grafische toepassing. Recent werk is in olieverf, geëxposeerd in Bergen op Zoom in 2015.

Haar liefde voor verhalen schrijven en illustreren is te zien in de prenten:

© 2012 Premium. All rights reserved. Premium theme by ThemeSmarts